Volledig scherm
Locatie aan de Arckelweg in Poeldijk waar 100 arbeidsmigranten moeten gaan wonen. © Google Streetview

Poeldijkers slaan handen ineen tegen komst Polenhotel

Omwonenden en verenigingen die zetelen aan de Arckelweg in Poeldijk slaan de handen ineen in een poging de komst van een gebouw voor bijna honderd arbeidsmigranten te voorkomen.

Uitzendbureau Watch Out uit Poeldijk wil op de plek van Sportservice Zuid-Holland en het naastgelegen trapveldje een gebouw van twee lagen met zestien appartementen voor maximaal 96 arbeidsmigranten realiseren. 

Woensdagavond was er een informatieavond over dit plan bij partycentrum Vrienden in Poeldijk en daar kwamen zo'n honderd belangstellenden op af. Zij hoopten op een plenaire bijeenkomst waarop zij hun zegje konden doen, maar in plaats daarvan waren er drie zogenoemde thematafels ingericht waar ze hun vragen konden stellen aan de gemeente, het uitzendbureau en de projectontwikkelaar. 

Dat schoot bij de aanwezigen volledig in het verkeerde keelgat. ,,Je krijgt het gevoel dat je totaal niet serieus genomen wordt en dat alles toch al in kannen en kruiken is”, zegt een buurman die de bijeenkomst bezocht.  ,,Er zijn veel betere plekken te bedenken voor zo’n gebouw.” 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland