Volledig scherm
Wethouder Ouwendijk. © Thierry Schut

Poging om Ouwendijk te tackelen mislukt

Wethouder Peter Ouwendijk kreeg gisteren tot zijn schrik een motie van wantrouwen aan zijn broek. LPF Westland had de buik vol 'het gestuntel van deze wethouder'.

Een uiterst kritische John Witkamp (LPF) legde wethouder Peter Ouwendijk gisteren het vuur aan de schenen vanwege de langslepende asbestkwestie rond De Leuningjes. Het zalencentrum moest alweer twee jaar geleden de deuren sluiten, nadat er asbest was gevonden. Nog altijd hangen er veel vraagtekens rond het dossier, tot ongenoegen van de raad.

Tijdens het door LPF Westland aangevraagde debat ging het vooral over de handelwijze van de gemeente. 'Blunder op blunder op blunder', typeerde Witkamp. Daarmee doelde hij op het laten verlopen van een verjaringstermijn om schade te kunnen verhalen én op de verwarring rond de bedragen die nodig zijn voor de sanering.

De beantwoording van de wethouder kon de oppositiepartij niet overtuigen, waarop een motie van wantrouwen volgde. Die kon alleen op steun rekenen van Westland Verstandig.

Streep
De overige raadsfracties wilden vooral vooruit kijken. ,,Er is veel gegaan zoals het niet had gemoeten. Maar we moeten vooruit kijken, een streep zetten en bouwen aan een mooie kern Poeldijk", zei Remmert Keizer, fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland. Piet Vreugdenhil (CDA) voegde daar nog aan toe dat wethouder Ouwendijk ook wel een erg lastige klus heeft. ,,Vanuit de Poeldijkse verenigingen werd gezegd dat de gemeente maar moest uitzoeken op welke accommodatie de keuze moest vallen. Dan ben je als wethouder niet te benijden.''

LPF Westland-voorman Dave van der Meer uitte zijn ongenoegen op Twitter: 'De Frank de Boer van Westland mag gewoon blijven zitten. Vier dossiers, nul punten'.

Komende maand verschijnt een stedenbouwkundig onderzoek over de toekomst van Poeldijk.