Politie: ‘Alles in het werk stellen om dader varkenskop te pakken‘

VideoDe politie gaat alles in het werk stellen om de dader te pakken die in de nacht van dinsdag op woensdag een varkenskop door de ruit gooide bij de woning van de 18-jarige Djade Muit en haar familie in 's-Gravenzande.

Dat heeft de teamchef van bureau Westland gezegd tegen de Westlandse burgemeester Bouke Arends. Die had contact gezocht met de teamchef naar aanleiding van een rondvraag van de fractie van de PvdA voor de raadscommissie bestuur van komende donderdag. 

Fractievoorzitter Nico de Gier vraagt daarin om opheldering waarom er pas vrijdag (vandaag) aangifte van dit incident gedaan kan worden, drie dagen nadat het gebeurd is. Volgens de teamchef van de politie hebben agenten die ter plaatse kwamen aangeboden om direct een aangifte op te nemen, maar is daar op dat moment geen gebruik van gemaakt en afgesproken dat er op vrijdag aangifte gedaan kan worden. 

Quote

Er is geen sprake van een wachttijd van 3 dagen

Burgemeester Arends

Opsporing

‘De wijkagent heeft de volgende werkdag ook met het getroffen gezin gesproken', laat burgemeester Arends in een memo aan de leden van de raadscommissie bestuur weten. ‘Er is dus geen sprake van een wachttijd van 3 dagen'.

Verder is volgens de burgemeester aangegeven dat eventuele kenmerken en sporen die bruikbaar kunnen zijn in het kader van opsporing door de politie zijn veiliggesteld. ‘Er is mij verzekerd dat alles in het werk wordt gesteld om de dader van deze laffe daad snel op te pakken'. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De varkenskop die bij het huis van Djade Muit in 's-Gravenzande door de voorruit is gegooid. © Djade Muit

In samenwerking met indebuurt Westland