Politie schiet man neer die met mes zwaait in Naaldwijk

VideoDe politie heeft vanavond een man neergeschoten die met een mes zwaaide op de Verdilaan in Naaldwijk. Volgens een politiewoordvoerder schreeuwde hij naar omstanders die aan het winkelen waren bij een supermarkt.

De man zwaaide ter hoogte van de supermarkt op de Verdilaan met een mes om zich heen. Om hem onder controle te krijgen moest de politie meermaals op hem schieten, zo bevestigt de politie. Ook een politiehond is ingezet.

Er is een traumahelikopter ingezet. De dader is met spoed, onder begeleiding van verkeerspolitie, naar het ziekenhuis gebracht. De rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

De persofficier van het Openbaar Ministerie in Den Haag kan nog niets zeggen over de identiteit van de man en over een verdenking. Wat de man precies schreeuwde, is niet duidelijk. Volgens omstanders zou de man 'allahu akbar' geroepen hebben, maar dat wordt niet bevestigd door de politie of het OM.

Omstanders die het incident meemaakten, zijn in shock vertellen ze. In het dorp heerst onrust en wordt de link gelegd met de dode die vanavond in de bosjes aan de Lange Broekweg in Naaldwijk werd aangetroffen. Volgens de politiewoordvoerder hebben deze twee incidenten echter niets met elkaar te maken.

Video

Op een video, die een Twitteraar op het sociale medium plaatste en bovenaan dit artikel te bekijken is, valt te zien dat de man zich niet snel overgeeft. Je hoort schoten, de man komt de straat op lopen en lijkt de agenten aan te willen vallen. Agenten weten hem uiteindelijk te overmeesteren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Westland en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Man neergeschoten op Verdilaan in Naaldwijk. © Regio15
Volledig scherm
De politie heeft de Verdilaan afgezet nadat ze een man neerschoot die met een mes zwaaide. © AD

In samenwerking met indebuurt Westland