Volledig scherm
De fruitmuur langs de Poeldijkseweg. © Foto: Thierry Schut

Politieke partijen: ‘Laat leerlingen fruitmuur langs Poeldijkseweg restaureren’

De vervallen fruitmuur langs de Poeldijkseweg in Wateringen moet door leerlingen uit het voortgezet onderwijs of door vrijwilligers worden gerestaureerd. Daarvoor pleiten de fracties van GemeenteBelang Westland en het CDA.

Zij hebben veel moeite met de 400.000 euro die voor de restauratie is begroot. ,,We zien het belang van behoud van Westlands erfgoed, maar vinden dit met de huidige begroting niet te verkopen’’, zegt Jenny Vermeer van het CDA.

Ze oppert daarom dat de muur door vrijwilligers of stagiairs uit het mbo wordt gerestaureerd. Vermeer denkt dat er net als voor de bouw van de groen-witte muur voor Haïti in Naaldwijk in 2010 voldoende vrijwilligers te vinden zijn. Die werd gebouwd en gesponsord om geld op te halen na de verwoestende aardbeving.

Project voor leerlingen

,,Wat de fractie van GBW betreft, zou onderzocht mogen worden om van deze muur een project te maken voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs om de muur onder toezicht af te breken en elders waar deze een meerwaarde heeft weer terug te bouwen’’, aldus Remmert Keizer.

Quote

Het project hoeft niet uitgevoerd te worden

Snijders

Dat er geld voor de restauratie is begroot, betekent niet dat er al een definitieve beslissing over het bedrag is genomen. De raad moet zich nog buigen over de noodzakelijke werkzaamheden en de kosten van de restauratie van de 200 jaar oude muur. ,,De vergunning is al wel verleend, maar het project hoeft niet uitgevoerd te worden’’, zegt wethouder Leen Snijders (ChristenUnie-SGP). Hij komt nog dit jaar en anders begin volgend jaar met een voorstel en een kostenraming. ,,Ik geef geen cent uit zonder een besluit van de raad.’’ Wel beloofde hij onderzoek te doen naar de inzet van scholieren. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland