Poolse bewoners in wanhopige situatie na brand in pizzeria Molenstraat

videoZe leven nog, maar zijn de wanhoop nabij. De Poolse bewoners van de Molenstraat kwamen naar Nederland om een nieuw leven op te bouwen. Maar na de brand hebben ze niets meer en hulp is ver te zoeken. 

Volledig scherm
Lucyna Staniecka, Katarzyna Stasiak en Alicja Krzyszowska. © Thierry Schut

Dariusz Dymarczyk (51) houdt zijn telefoon omhoog. Hij laat trots een foto zien. Een babybedje staat tegen een roze muur. Erboven hangt een lichtslang, met zorg opgehangen. Om het kleine babykamertje -voor zover je het een kamertje kan noemen- een beetje sfeer te geven. Zijn pasgeboren dochter Lena ligt vredig te slapen in het bedje.

Ze is vorige week zondagochtend samen met haar ouders ternauwernood ontkomen aan de verwoestende brand in hun woning in de Molenstraat in Naaldwijk. Met de pasgeboren baby is alles, godzijdank, in orde. Het meisje, toen tien dagen oud, was zó goed ingepakt dat ze niet eens rook heeft ingeademd. Na een paar dagen in het ziekenhuis mocht ze samen met haar moeder weer naar huis. Dymarczyk swipet naar rechts. Op de foto die tevoorschijn komt, kijkt zijn vrouw verlegen, maar ook trots. Ze ligt in het ziekenhuisbed met Lena in haar armen. Op haar gezicht zwarte roetvegen, sporen van de brand.

In samenwerking met indebuurt Westland