Volledig scherm
Wethouder energietransitie Leen Snijders (links) en René Lemson, directeur-bestuurder van Arcade, geven het startsein voor het proefproject van Arcade met zonnepanelen. © Arcade Wonen

Proef met zonnepanelen in Heenweg en De Lier begonnen

Arcade is begonnen met het proefproject met zonnepanelen. Vandaag hebben de wethouder Leen Snijders en directeur René Lemson symbolisch het laatste zonnepaneel gelegd op het dak van een woning aan de Tulpstraat in buurtschap Heenweg. 

De proef is vorig jaar aangekondigd. Twaalfhonderd woningen kwamen in aanmerking voor het project. Bewoners konden zichzelf opgeven, maar voorwaarde was dat de hele woonrij mee wilde doen. Daarna heeft de woningcorporatie twee woonrijen uitgekozen. 

In totaal doen achttien eengezinswoningen in Heenweg en de Lier mee aan het project. Een speciale organisatie beheert de zonnepanelen, zodat bewoners er verder geen omkijken naar hebben. Het gaat hierbij om bestaande bouw. Bij nieuwbouwprojecten plaatst Arcade bijna altijd zonnepanelen op het dak. In de Molenstraat in Monster hebben huizen van Arcade ook een warmtepompinstallatie.

Onderzoeken

De proef is een manier voor Arcade om te onderzoeken of er meer bestaande socialehuurwoningen zonnepanelen kunnen krijgen op het dak. Eerder wilde Arcade niet meewerken met een bewoner die op eigen initiatief zonnepanelen op zijn sociale huurwoning wilde laten plaatsen. Hij is uitgenodigd om zich in te schrijven voor de proef, maar zijn straat is niet geselecteerd. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland