Volledig scherm
Kwekers in de Kunst en de voorstelling Klassiek in de Klei © RV

PvdA Westland roept op tot schikking gemeente en Kwekers in de Kunst

PvdA Westland roept het Westlandse gemeentebestuur en Kwekers in de Kunst op tot een schikking te komen. Dat stelt lijsttrekker Nico de Gier in een open brief aan alle partijen. 

De PvdA vindt dat de toezegging, buiten de gemeenteraad om,  van 100.000 euro aan Kwekers in de Kunst niet volgens de regels is verlopen. Maar aan de andere kant stelt de oppositiepartij dat het ook 'bestuurlijk onbehoorlijk is' de al overgemaakte 40.000 euro terug te willen vorderen.

De PvdA roept nu alle partijen, college, raadsfracties en Kwekers in de Kunst, op een einde te maken aan deze 'soap die enkel verliezers kent en alleen nog maar meer gemeenschapsgeld gaat kosten'. De oplossing is volgens lijsttrekker De Gier dat de gemeente Westland afziet van terugvordering van de al overgemaakte 40.000 euro en dat Kwekers in de Kunst het vervolgens hierbij laat. Met andere woorden: over en weer afzien van vorderingen, claims en alle daaraan verbonden juridische kosten.

De PvdA hoopt dat daarna de lucht is geklaard tussen de gemeente Westland en Kwekers in de Kunst en een gezonde basis ontstaat voor toekomstige projecten. 'Westland kan wel wat meer Cultuur gebruiken en Kwekers in de Kunst heeft bewezen dat te kunnen organiseren', aldus de PvdA.