Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Raad blijft zich verzetten tegen komst islamitische school in Westland

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad blijft zich verzetten tegen de komst van een islamitische school. Oppositiepartijen GBW en Westland verstandig, ondersteund door coalitiepartij LPF, hebben nu het college opgedragen om voorbereidende kosten daarvoor in de begroting te schrappen. Het gaat in de komende drie jaar om bijna 200.000 euro.

Wethouder Van der Stee (LPF) had tevoren gezegd zo’n amendement terzijde te schuiven omdat hij zich moet neerleggen bij de beslissing van CU-minister Slob dat die school er in Westland wel mag komen. Het wijzigingsvoorstel haalde 21 voor- en 18 tegenstemmen.

Geen bevoegdheid

In juli heeft een raadsmeerderheid zich tegen dat basisplan voor een islamitische school uitgesproken, ook al had burgemeester Arends gezegd dat de raad in dit geval geen bevoegdheid heeft. Waarna hij het afwijzingsvoorstel ter vernietiging aan de Kroon moest aanbieden.

Desondanks heeft de raad toch officieel bezwaar gemaakt tegen de ministeriële beslissing om, zoals hij zegt, de lokale politiek te overrulen. Dat wordt op 9 december door de Raad van State behandeld.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland