Volledig scherm
De opening van een Bauhaus-locatie in Hengelo. Foto ter illustratie. © Frans Nikkels

Raad van State veegt alle bezwaren tegen komst Bauhaus van tafel

De bouw- en tuinmarkt Bauhaus mag definitief komen in de Harnaschpolder in Den Hoorn. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald. De bezwaren van een andere bouwmarkt en omwonenden zijn ongegrond verklaard. 

Een andere bouwmarkt in de regio en omwonenden van het terrein in de Harnaschpolder waren tegen de afgegeven omgevingsvergunning in hoger beroep gegaan bij de Raad van State . De rechtbank in Den Haag had eerder al uitspraak gedaan in de zaak. Die oordeelde dat in de vergunning had moeten staan dat er geen werkzaamheden mochten plaatsvinden tijdens het broedseizoen. 

De bezwaarmakers vonden dat de rechtbank niet ver genoeg was gegaan en dienden inhoudelijke bezwaren in. Zij vinden dat de brandveiligheidseisen voor de nieuwe bouwmarkt niet voldoende zijn. En dat er niet genoeg rekening is gehouden met het broedseizoen. 

Volgens de Raad van State wegen de inhoudelijke bezwaren niet zwaar genoeg en daarom heeft de hoogste rechter het hoger beroep ongegrond verklaard. De locatie van Bauhaus kan dus definitief komen in Den Hoorn.

Een woordvoerder van het bouw- en tuincentrum laat weten dat het bedrijf zo snel mogelijk gaat beginnen met de bouw. ,,De locatie zal er dan binnen een jaar staan."

In samenwerking met indebuurt Westland