Volledig scherm
De inbrekers hebben een flinke ravage aangericht © Lunchroom Bijzonder

Ravage bij Lunchroom Bijzonder na inbraak

Medewerkers van Lunchroom Bijzonder in De Lier troffen maandagochtend vroeg een ravage aan. Inbrekers hebben honderden euro's uit de kassa en fooienpot gehaald. Daarnaast is voor meer dan tienduizend euro schade gemaakt.

De inbraak is tussen zaterdag 17.00 uur en maandagochtend 7.30 uur gebeurd. ,,We zijn erg geschrokken", vertelt Tineke van den Berg, directeur van stichting Bijzonder. ,,Bij de medewerkers zit de schrik er goed in. Wij werken met mensen met een verstandelijke beperking, dus de klap is nog niet bij iedereen aangekomen. Zij beleven het anders en bij sommigen komt het pas morgen of later binnen. Iedereen is vooral erg boos en we voelen veel onmacht.” 

Pui

Volledig scherm
De inbrekers hebben de deur geforceerd. © Lunchroom Bijzonder

De schade die de inbrekers hebben gemaakt, is enorm. ,,Alle deuren die kapot konden, zijn gesloopt”, aldus Van den Berg. ,,Ze zijn via de achterdeur binnengekomen. Dat is een grote glazen deur met een mechanisme, die nu helemaal moet worden vervangen. De hele pui moet eruit. Dat gaat echt in de duizenden euro’s lopen.” Ook alle sloten moeten worden vervangen. ,,Ze hebben de voordeursleutel meegenomen, misschien om op een later moment nog binnen te komen.”

De fooienpot is bedoeld voor een jaarlijks uitje voor alle werknemers. ,,We zouden gaan bowlen in oktober.” Van den Berg weet niet exact hoeveel de dieven uit de pot hebben meegenomen. ,,Ik weet wat er ongeveer in zat, dat was een paar honderd euro”, vertelt Van den Berg. Ze wilde de pot nog achter slot en grendel opbergen. ,,Dat heb ik niet gedaan, omdat de pot nog licht aanvoelde. We hadden net het muntgeld omgewisseld voor briefgeld.” 

De inbrekers zijn gericht te werk gegaan. ,,Ze hebben alles laten staan, behalve geld. De iPads en telefoons zijn er nog. Niets uit het magazijn is weg en er is geen voedsel meegenomen. Ze zijn wel een tijdje binnen geweest, want het is een groot pand.” Van den Berg waande zich veilig. ,,Wij dachten dat dit ons nooit zou overkomen. We doen goed werk, maar toch zijn mensen blijkbaar zo slecht.”

De politie heeft direct maandagochtend poolshoogte genomen. Van den Berg: ,,Ze weten niet wie het heeft gedaan. Camerabeelden van omliggende winkeliers worden bekeken.” Lunchroom Bijzonder is aan de slag gegaan en nog dezelfde dag open gegaan.

Volledig scherm
Kasten en lades werden opgetrokken op zoek naar waardevolle spullen © Lunchroom Bijzonder

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland