Volledig scherm
De Hoekse Lijn © Jan de Groen

RET nu ‘baas’ van Hoekse Lijn, laatste testen beginnen

De Rotterdams vervoerder RET, die nu officieel de baas is geworden van de Hoekse Lijn, zegt inmiddels bezig te zijn met de ‘laatste testen’. Daarmee ligt zij nog altijd op koers voor ingebruikname van het traject op 30 september.

Vanaf dat moment kunnen reizigers gebruikmaken van de verbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. De RET rijdt dan gedurende ongeveer een maand volgens de gebruikelijke dienstregeling; de extra ritjes in de spits beginnen pas na die periode. In die weken kunnen de reizigers overigens ook nog gebruikmaken van het vervangend busvervoer.

Afgelopen zaterdag droeg de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) het beheer van de lijn over aan de RET, zo maakte de vervoerder gisteren bekend.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

    Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

    Roos Vollebregt is genomineerd voor de Woonmall Publieksaward met haar ‘interieur van de toekomst’. Voor haar eindexamenproject aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam ontwierp de 20-jarige ‘geboren en getogen Westlander’ een Westlands restaurant, waar ook nog eens Westlands gegeten kan worden. ,,Héél Westlands”, lacht zij. ,,Maar zoiets bestaat nog niet. En ja, daar is nood aan. Westland staat bekend om het eten wat daar geproduceerd wordt. Tot mijn verbazing zie je dat nog in geen enkel restaurant terug.”

In samenwerking met indebuurt Westland