Volledig scherm
Riek (85) en Kees (90) in het verzorgingshuis in Pijn­acker. © Fred Leeflang

Riek Stougie (85) die gedwongen werd gescheiden van haar man, is weer terug in de Kreek

De 85-jarige Riek Stougie uit ’s-Gravenzande is verhuisd naar zorgplek De Kreek. Sinds september zat zij noodgedwongen in een verpleeghuis in Pijnacker, waar haar man Kees (90) haar niet meer zelfstandig kon bezoeken. 

Volledig scherm
© Fred Leeflang

,,Riek en wij zijn blij dat ze nu weer in ’s-Gravenzande is”, vertelt schoondochter Jos Stougie. ,,Ze zag op tegen de verhuizing, maar het is fantastisch dat ze hier in ’s-Gravenzande mag blijven. Nu kan mijn schoonvader haar weer zelf bezoeken.”

De afstand was voor de hoogbejaarde man met beginnende dementie te ver om per scootmobiel af te leggen, zijn enige vervoersmiddel. Na 66 jaar huwelijk werden Riek en Kees dus gescheiden van elkaar. Hoewel Stougie op een wachtlijst stond voor een woonplek in ’s-Gravenzande, zou ze hier nog ruim een jaar op moeten wachten. Dat terwijl zij wel al therapie in De Kreek kreeg en hier ook al tijdelijk heeft gewoond. In korte tijd is de hoogbejaarde dame vier keer verhuisd. De laatste keer was in de regio alleen plek in Pijnacker. Volgens haar familie vereenzaamde ze daar, omdat ze niemand kende en ook haar man haar niet meer kon bezoeken.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland