Volledig scherm
© ANP XTRA

Rotterdammer die zijn Maaslandse oom gijzelde moet 8 maanden de cel in

Er was vijf jaar en vier maanden cel geëist tegen de 22-jarige Rotterdammer vanwege het gijzelen van zijn oom in Maasland, maar de verdachte is er vanaf gekomen met 8 maanden cel. Een 35-jarige medeverdachte uit Zoetermeer komt weg met een celstraf van vier weken, waarvan de helft voorwaardelijk.

Tegen hem was een onvoorwaardelijke celstraf van 3 jaar geëist. De twee verdachten gingen vorig jaar juli ’s avonds langs bij de Maaslandse woning van de oom. Zij hoopten de vader van de Rotterdammer er aan te treffen met een tas met 1000 euro, die de Zoetermeerder bijeen zou hebben gespaard om een ring te kopen voor zijn vriendin. De vader bleek er niet te zijn met het geld. Toen uit een telefoongesprek bleek dat de 1000 euro allemaal waren opgegaan aan drugs ontplofte de Zoetermeerder. Hij vernielde een ruit en de telefoon van de oom, die wel in de woning was.

De oom vertelde bij de politie dat hij ook was gegijzeld en bedreigd. Zodra zijn neef en de Zoetermeerder binnenkwamen, zou het slot op de deur zijn gegaan. ,,Als je niet zegt waar het geld is dan schiet ik je broer door zijn kop,” zou de Zoetermeerder door een telefoon hebben geschreeuwd naar de vader die niet met het geld was komen opdagen

Hulpverlening

De vader, waar het allemaal om te doen was, zat bij hulpverleningsinstantie Parnassia. Hij kampte met zowel drugsverslaving als psychische problemen. Vanuit Parnassia werd naar de politie gebeld over de dreigende situatie in de woning in Maasland.

De rechtbank vindt nu echter dat er niet al te veel bewijs is voor de beschuldigingen van de oom. Daarom vallen de celstraffen stukken lager uit dan geëist.

  1. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
    PREMIUM

    De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

    Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Westland