De veiling van Royal FloraHolland in Naaldwijk.
Volledig scherm
De veiling van Royal FloraHolland in Naaldwijk. © ANP

Royal FloraHolland start eerder met veilen, om toegenomen handel in bloemen en planten weer aan te kunnen

De veiling van Royal FloraHolland in Naaldwijk opent op maandag 25 mei en dinsdag 2 juni vanwege het coronavirus eerder dan gebruikelijk. 

Het veilen van bloemen en planten start een uur eerder dan normaal, namelijk al om vijf uur ’s morgens. Hetzelfde geldt voor de vestigingen in Aalsmeer (bloemen) en Rijnsburg. In Aalsmeer (planten) wordt een half uur eerder, dus om half zes, gestart.

De maatregel is goed nieuws voor telers, handelaars én de veiling zelf. De handel in sierteelt trekt namelijk weer aan: er worden meer producten verhandeld en ook de hoeveelheid gaat langzaam weer naar de pre-coronatijd. Desondanks heeft het door corona een flinke tik te verwerken. Voor het jaar 2020 wordt een verlies van tientallen miljoenen euro’s verwacht. Om de prijzen te reguleren, werd op een gegeven moment zelfs het aantal producten dat geleverd mag worden tot dertig procent teruggebracht.

Om komende week aan die toegenomen handel én de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen, wordt er op 25 mei én 2 juni eerder op de dag met de handel gestart. De eindtijd wordt ook een uur vervroegd, naar vijf uur in de middag. Voor de handelaren betekent het dat de producten tot drie uur ’s nachts kunnen worden aangeleverd. 

In samenwerking met indebuurt Westland