‘s-Gravenzands restaurant krijgt volledige make-over van Herman den Blijker: van India naar Italië
Camera’s, klusjesmannen, een bekende televisiekok en verschillende Italiaanse lekkernijen: bij Spices & Flavours in ‘s-Gravenzande worden opnames gemaakt voor het televisieprogramma van Herman den Blijker. Van het Indiase restaurant blijft weinig over: er komt een Italiaans restaurant voor in de plaats.
Wat wel onveranderd blijft, is de eigenaar: Adelhard Stoel. Nu is hij weggestuurd uit zijn zaak, om pas over een paar dagen weer terug te keren. Ondertussen mag hij met zijn gezin lekker even bijkomen in een hotel.
Stoel legt tegen indebuurt Westland uit dat hij al een tijd moeite had om zijn Indiase restaurant succesvol te draaien. Hoewel hij trouwe klanten terug zag keren, past het concept volgens hem niet bij de Westlandse eetcultuur.
Maar van opgeven is geen sprake bij deze ontzettend enthousiaste ondernemer en daarom schakelde hij hulp in. En niet van de minste: chef-kok Herman den Blijker reisde op verzoek met zijn crew af naar het restaurant aan het Marktplein.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Volgens de productie van het populaire tv-programma was het Indiase concept leuk, maar paste het niet in 's-Gravenzande. ,,Voor dit concept heb je echt een groter verzorgingsgebied nodig.” De programmamakers hielden ook een enquête in de omgeving van het Marktplein. ,,De helft van de ondervraagden gaf aan niet open te staan voor de Indiase keuken. Italiaans eten is toegankelijker.”
Zondagavond gingen de deuren van Spices&Flavours definitief dicht.
Tekst gaat verder onder de foto
Een dag later is van het restaurant beneden nauwelijks nog iets over. Het meubilair is eruit, de muren worden geschilderd en ook de bar is al nergens meer te bekennen. ,,Er komt een nieuwe bar, in het midden van de zaak, voor terug.”, zegt producer Niek.
Drie dagen lang wordt het restaurant door het team van Den Blijker verbouwd. Het personeel wordt ondertussen wegwijs gemaakt in de Italiaanse keuken. Zo bereidden de koks gisterenmiddag onder begeleiding van Den Blijker gerechten, die door andere ondernemers uit 's-Gravenzande werden geproefd.
Donderdag komt Stoel terug en wordt het nieuwe restaurant in het bijzijn van zijn familie, vrienden en ondernemers geopend.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUM
Eten voor allerarmsten vulde 1,5 jaar haar huiskamer, nu krijgt Asma eigen plekje voor voedselbank
Ze woonde anderhalf jaar tussen de groente- en fruitdozen, luiers en tandpasta. Haar kinderen konden nauwelijks spelen in het overvolle huisje, dat diende als voedselbank voor de allerarmsten in de buurt. Weldoenster Asma Bennejma heeft nu echter een aparte ruimte gekregen voor haar cliënten. ,,Ik kan nu iedereen helpen.’’ -
Delftse ondernemers beginnen Grieks restaurant in Westland
De eigenaren van het Griekse restaurant Rhodos, aan de Wijnhaven 11 in Delft, slaan de vleugels uit. De familie Ntafopoulos begint op korte termijn een nieuw avontuur in de gemeente Westland. In ’s-Gravenzande openen de Delftenaren restaurant Milos. -
PREMIUMGouden Pollepel
Nu nog puntjes op de i bij nieuwkomer
Spices & Flavours. De gastheer heeft er veel zin in, maar de horeca is wel een vak. Daarin kan de nieuwkomer nog wel wat lessen gebruiken. Wel fijn is dat er ervaren Indiase koks in de keuken staan. -
Eerste deelnemers voor Varend Corso 2023 hebben zich al aangemeld
Hoewel het Varend Corso net is geweest, hebben de eerste deelnemers zich al aangemeld voor de volgende editie. En dat terwijl de organisatie nog niet eens een datum voor 2023 heeft geprikt.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMLieve Rachel
Liever Dolfje Weerwolfje dan die kinderachtige Woezel & Pip
Leo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (10) waarin hij vertelt over het Den Haag van vroeger en nu. Deze keer gaat het over de boekenmarkten her en der, en over de mini-bibliotheken die op alle redacties zijn geplaatst. Om kinderen nóg meer aan het lezen te krijgen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.