Volledig scherm
Vakantiewoning op een camping aan de Graaf Floris V weg in Hollandsche Rading blijft verzegeld voor verder onderzoek van de politie naar aanleiding van een steek incident. © Boas Photo

’s-Gravenzandse (32) vast na steekpartij op ‘gemoedelijke’ camping bij Hollandsche Rading

De steekpartij op camping De Egelshoek in Hollandsche Rading, waarbij gisteravond een man ernstig gewond raakte, was het sluitstuk van een heftige ruzie. De verdachte is de vriendin van het slachtoffer, een 32-jarige vrouw uit ’s-Gravenzande. Ze zit nog vast. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Het zou volgens campingbewoners gaan om een Pools stel, dat op de camping woont.

Daags na het steekincident op de camping in de lommerrijke omgeving van Hollandsche Rading is het niet moeilijk om de plek des onheils te vinden. Rood-witte politielinten rondom een van de eerste vakantiehuisjes op de camping bij de entree maken duidelijk waar het drama zich afspeelde. Op de deur zit een politiezegel.

Het ging om een ruzie in de relationele sfeer, zegt een medewerkster van de camping, die niet met naam in de krant wil. ,,De man en de vrouw woonden hier tijdelijk. Voor de rest is het hier een zeer gemoedelijke camping’’, voegt ze er snel aan toe. ,,We vinden het heel erg voor de overige gasten, want die zullen best geschrokken zijn.”

Gegil en geschreeuw

In het vakantiehuisje klonk gisteravond rond zes uur luid gegil en geschreeuw. Campinggasten waarschuwden de politie, die in het huisje de gewonde man aantroffen. Ook de 32-jarige vrouw zat in het huisje. Ze is aangehouden en geldt volgens politiewoordvoerder Martin de Wit als verdachte.

Het was hectisch op de camping, zegt een buurman die er tijdelijk woont, omdat hij op de oplevering van een woning wacht. ,,Er klonk al een tijd geschreeuw uit het huisje. Dat was al een paar weken zo. Maar nu was het wel erg heftig. Korte tijd later vloog er een helikopter boven de camping en en weer later liepen er allemaal mannen in witte pakken rond het huisje.”

De campingmedewerkster bevestigt dat er inderdaad een traumahelikopter bij de camping landde, maar het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De mannen in de witte pakken waren rechercheurs die sporenonderzoek op de camping uitvoerden.

Poolse gasten

Volgens de buurman ging het om een buitenlands stel. ,,Ik kon ze niet verstaan, maar het klonk Oost-Europees.” Een groep Tsjechische bewoners van de camping weet te vertellen dat om Poolse gasten ging. Op de camping is het volgens de website van De Egelshoek mogelijk om langdurig te wonen. ,,Maar permanente bewoning is niet toegestaan”, zegt de medewerkster van de camping. Ze kent het stel dat was betrokken bij het incident niet.

De politie is vandaag nog op de camping bezig met het verdere onderzoek. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland