Volledig scherm
PREMIUM
Rick, Mike, Jenny, Sasha en Henk. © Fred Leeflang

Sasha (9) uit Wit-Rusland heeft de tijd van zijn leven bij Westlands gezin

Het is een bijzondere tijd in huize Van Rossum in Monster. Zeven weken lang hebben vader Henk (53) en moeder Jenny (47) behalve zoons Rick (14) en Mike (11) de 9-jarige Sasha uit Wit-Rusland over de vloer. 

Volledig scherm
Sasha. © Fred Leeflang

Hij arriveert op 29 augustus na een busreis van zo'n 25 uur voor het eerst van zijn leven in Nederland. Sasha is met 19 landgenootjes door de stichting Rusland Kinderhulp naar het Westland gehaald om aan te sterken. Ondertussen blijven ze dankzij twee juffen die mee meegereisd zijn in een klaslokaal van basisschool De Blinkerd lessen volgen.

Het was dit jaar volgens Peter van Antwerpen, voorzitter van de stichting, moeilijker dan andere jaren om voldoende gastgezinnen te vinden. Daarom namen dit jaar ook alle werkgroepleden een kind in huis. Ieder kind werd zorgvuldig aan een gastgezin gekoppeld, zodat de kans op de welbekende klik zo groot mogelijk zou zijn. Aan gastouders werd gevraagd de kinderen welkom te heten met een persoonlijk boekje, dat werd uitgedeeld tijdens de lange busreis naar Nederland.