Volledig scherm
Schommels in speeltuin Juliahof worden tijdelijk verwijderd. © Gemeente Westland

Schommels wijken voor ‘hangende’ jongeren

De schommels in speeltuin Juliahof, tussen de Murraijstraat en Finkenflügelstraat in Wateringen, moeten wijken vanwege overlastgevende jongeren, die daar letterlijk en figuurlijk graag hangen. Na overleg tussen een bewonersgroep en gemeente Westland is hiertoe besloten.

Zowel coalitie als oppositie maakt zich druk over het besluit van de gemeente. Zo tweet André van den Berg van GemeenteBelang Westland: ‘Da’s toch echt de omgekeerde wereld... Gemeente Westland moet de hangjongeren daar weghalen!’

Ook Dave van der Meer, fractievoorzitter van LPF-Westland, vindt het de wereld op zijn kop. ‘Niet de schommels moeten worden weggehaald maar de overlastgevende jeugd! Rondvraag ingestuurd voor de raadscommissie Bestuur. Terug die schommels en hufterig gedrag hard aanpakken!’ zo laat hij via Twitter weten.

,,De speeltuin biedt veel vertier en speelvoorzieningen, het zijn alleen de schommels die in overleg met de omgeving tijdelijk zijn weggehaald”, reageert een woordvoerder van de gemeente. ,,We hebben goed naar hen geluisterd en kwamen deze tijdelijke proefperiode overeen. Die moet uitwijzen of het verband dat omwonenden leggen tussen de jongeren en de schommels er daadwerkelijk is.’’

In februari wordt opnieuw naar de situatie gekeken en worden vervolgstappen besproken.

Ook de hangjeugd wordt in de gaten gehouden, laat de woordvoerder weten. ,,Er is goed contact tussen boa’s, de wijkagent en omwonenden, onder andere via een appgroep, zodat zij snel ter plaatse zijn bij hinder en dit aan kunnen pakken. Ook jongerenwerk is aangesloten en zoekt contact met de jeugd.”