\

School krijgt een tweede leven

VideoHoe maak je van een gymzaal vier appartementen? De eigenaren van de woningen in de oude PWA-school zien het wel voor zich.  Het klussen is begonnen.

Onder het stof en de bouwmaterialen ligt een groene vloer met gekleurde lijnen. We staan in de (voormalige) gymzaal van de Prins Willem Alexander-school in ’s-Gravenzande. De school is inmiddels verhuisd naar de nieuwbouwwijk Vreelande, waardoor het gebouw aan de Langestraat jaren leegstond. De sportvloer en de rails waaraan de touwen vroeger hingen, verraden dat dit vroeger de gymzaal was, maar verder is het vooral een appartement in aanbouw. 

Het is de nieuwe woning van Glenn Zandstra en Valerie Greeve. De jongeren, beide 24 jaar oud, hebben vorige week de sleutel gekregen van hun kluswoning. Ze zijn direct aan de slag gegaan en inmiddels hebben ze van de ruimte een woning met drie verdiepingen gemaakt. ,,Hier komt de keuken en de woonkamer en als je dan naar boven gaat loop je zo de badkamer in”, laat Zandstra trots zien. De Hoekenees is meubelmaker van beroep en dus handig genoeg om zo’n project aan te kunnen. Een paar andere nieuwe bewoners gaan hun nieuwe woning ook helemaal zelf onder handen nemen, anderen laten een aannemer los in hun unit.

In samenwerking met indebuurt Westland