Tientallen kinderen in actie tijdens de spinningmarathon in sporthal de Wielepet in Monster.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen kinderen in actie tijdens de spinningmarathon in sporthal de Wielepet in Monster. © Thierry Schut

Schoolkinderen helpen in de strijd tegen kanker: ‘We hopen dat er straks niemand meer aan dood gaat’

Bijna duizend leerlingen zitten vrijdag 13 maart op de spinningfiets in sporthal De Wielepet om geld bij elkaar te trappen voor Team Westland. Organisator René van Dijk van de spinningmarathon gaat alle deelnemende scholen af om te vertellen over de strijd tegen kanker. Wij gingen met hem mee.

De Prins Willem Alexanderschool is altijd heel actief als het om de spinningmarathon gaat, had René van Dijk, in het dagelijks leven beheerder van sporthal De Wielepet in Monster, vooraf al gezegd. Dat  klopt, want het klaslokaal puilt uit als hij zijn verhaal begint. Niet zo gek, want de school is zó groot dat er twee groepen zeven en acht zijn.

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Westland