Volledig scherm
© Daniella van Bergen

Sjaak van der Tak gaat op tournee door de tuinbouw

Sjaak van der Tak is de komende drie maanden 'on tour'. De voormalig burgemeester van Westland is sinds 1 oktober voorzitter van LTO Glaskracht Nederland en wil daarom kennismaken met de leden van LTO in alle delen van Nederland.

Van der Tak begint vandaag met een bezoek aan Gelderland, waar hij over de vloer komt bij de gerberakwekerij Marius Mans in Brakel. Daarna is Koen Kreling van Kreling Chrysanten in Zuilichem aan de beurt. In de avonduren kan de nieuwbakken tuinbouwvoorman dan mooi aanschuiven bij een regiovergadering bij Linflowers, een hypermoderne chrysantenkwekerij, eveneens in Zuilichem.

Met zijn kennismakingstournee wil Van der Tak een goed beeld krijgen van de verschillende tuinbouwregio's in Nederland en de typen bedrijven en ondernemers. Daarom gaat hij tijdens 'Sjaak On Tour' ook steeds bij twee verschillende ondernemers op bezoek. Het gesprek met de kwekers staat centraal, maar de hoofdthema's van LTO Glaskracht Nederland (arbeid, energie, plantgezondheid en water & omgeving) komen ook aan bod.

De tournee is op Twitter te volgen via #SjaakOnTour.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news in jóuw regio? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Westland