Volledig scherm
De slagwerkers hebben zin in het jubileumfeestje. © Eendracht Maakt Macht Maasdijk

Slagwerkers komen met jubileumshow

Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht uit Maasdijk werd een jaar na het 100-jarig bestaan opgeheven. Allen de slagwerkgroep, die later werd opgericht, wist de afgelopen jaren nog te overleven. Vers bloed is van harte welkom.

,,Met zes slagwerkers gingen we door", zegt Arie Verkade, verwijzend naar 2015, toen de muziekvereniging EMM opgeheven werd. ,,Al snel kwamen we in contact met de slagwerkgroep van Liora en uiteindelijk is het gekomen tot een innige samenwerking. Onder leiding van Janus van Staalduinen repeteren we elke dinsdagavond twee uur en het moet gezegd, we komen tot prachtige resultaten."

De slagwerkgroep van EMM heeft op 26 mei een feestje te vieren. ,,Dan bestaan we namelijk 70 jaar", legt Verkade uit. ,,Reden om samen met Lucifers, ook een slagwerkgroep, een spetterende show te geven. De gecombineerde groep met Liora bestaat uit 12 leden en we willen graag 70 mensen op het podium hebben. Voor elk jaar één. Daarom hebben we een oproep gedaan onder onze oud-leden. De 70 gaan we niet halen, maar alles bij elkaar komt er toch een groep van ruim dertig slagwerkers op het podium. Geweldig, die oud-leden kunnen zo weer instappen want ze zijn het nog niet verleerd, maar ze hebben andere zaken aan hun hoofd."

Uitnodigingen

Dat de slagwerkgroep de handdoek niet in de ring heeft gegooid, is een verstandig besluit geweest, immers de groep kan op veel uitnodigingen, sommige zelfs vanuit het buitenland, rekenen. ,,Elke maand verzorgen we wel een of meerdere optredens. Dat varieert van de reveille op Koningsdag tot de Sinterklaasintocht en het carnaval in Mönchengladbach tot aan optredens voor de bewoners van het Westerhonk in Monster. De band met Liora is zo hecht geworden dat we zonder elkaar niet zoveel bestaansrecht meer hebben. We zouden graag nieuwe leden begroeten want we willen toch minstens de honderd jaar volmaken. Voor mensen die geïnteresseerd zijn is het misschien leuk om kennis te komen maken tijdens de jubileum-show. Dat wordt echt een spektakel."

Het feest vindt op 26 mei plaats in de sporthal van Maasdijk aan de Lange Kruisweg. De zaal is open om 19.00 uur en om 19.30 uur barst het feest los.