Volledig scherm
WEstland © Foto: Aad van Uffelen

Slogan van Westland verdwenen achter spontane begroeiing bij stadhuis

Bij de opening van het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk werd meteen haar nieuwe slogan aan de wereld getoond: WEstland. In grote witte en groene letters schitterde de leus, geïnspireerd op de Amsterdamse slogan ‘I Amsterdam’, voor het gemeentehuis. Je kon er niet omheen. Met de nadruk op kon, want de letters zijn na twee jaar later volledig in het landschap opgenomen.

Quote

Daar waar zij zo hard voor gestreden hebben, is niet meer te zien

Van Uffelen

Voorbijganger Aad van Uffelen legde het, volgens hem humoristische aanzicht, vast. ,,Ik kan me nog herinneren hoe graag de raad dit wilde. Westland moest zo nodig I Amsterdam nadoen. Door het kostenplaatje was het enorm bakkeleien. Toch kwam het er. En nu, twee jaar later, kijken die raadsleden er niet meer naar om. Letterlijk”, grapt hij. ,,Dag in dag uit lopen zij met oogkleppen voorbij.”

Van Uffelen spreekt over een tamelijk stupide situatie. ,,Waar zij zo hard voor gestreden hebben, is niet meer te zien. Die plantjes hebben het zicht volledig ontnomen. En hoe zijn die plantjes daar gekomen? Dat mag Joost weten.”

Snoeischaar

De Naaldwijker vreest dat de raad na dit bericht meteen aan de bel trekt. ,,‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren’, klinkt er dan volgende week tijdens de raadsvergadering. Als ze maar niet de snoeischaar ter hand nemen. Dat zou ik helemaal stom vinden.”

Van Uffelen is blij dat er überhaupt iets groeit aan de Verdilaan. ,,Op een paar smalle strookjes planten na, valt het wat betreft bodembedekkers behoorlijk tegen. Wat groen is helemaal niet verkeerd.”

Ook zijn het volgens Van Uffelen niet zomaar planten, maar echte insectenplanten. ,,De vlinderstruik heet niet voor niets een vlinderstruik. Deze heeft bloemen die speciaal gebouwd zijn op bestuiving door vlinders. Niet kappen dus.”

De gemeente laat het volgende weten:  ,,De tuin ziet er prachtig uit en we gaan met de gebouwenbeheerder de zichtbaarheid van de letters bespreken.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland