Volledig scherm
De bank op sportpark Polanen ter herinnering aan Jos van den Ende © Hans Bos

Sofa op sportpark Polanen ter herinnering aan Jos van den Ende

Op sportpark Polanen van voetbalvereniging SC Monster is vanmorgen een met mozaïekstenen beplakte bank onthuld ter herinnering aan Jos van den Ende, vrijwilliger en fanatiek supporter van RKSVM, later Sportclub Monster. 

Hij was onder meer assistent-scheidsrechter, vouwde het clubblad, hield het scorebord bij, reisde mee naar uitwedstrijden en pakte in de bus zonder schroom de microfoon om het elftal, op kritische maar positieve wijze, aan te moedigen het beste uit zichzelf te halen.

Jos van den Ende overleed op 13 mei 2016 na een periode van afnemende gezondheid en uit de nalatenschap van Jos wilde de familie wat terug doen voor de club. Gekozen werd uiteindelijk voor een mozaïeksofa, geplaatst op een centrale plek op het sportpark, dicht bij de hoofdingang en de speeltuin.

De bank van Jos weegt ruim 1800 kilo zwaar en werd vanmorgen onthuld door zijn tweelingzus Jeannette en Yvonne Warners van de fanshop van de voetbalclub. De animo om te helpen de steentjes in te leggen was zó groot dat er een groepsapp bankplakkers werd aangemaakt om gestructureerd aan het werk te kunnen. 

Vele avonden en uren zijn besteed aan het sieraad op het sportpark, waarin de clubkleuren terugkomen en ook het scorebord een voordelige stand in het voordeel van de thuisclub aangeeft: 4-1. ,,Niet omdat we met z’n vijven waren en Jos is weggevallen, maar omdat het de gemakkelijkste cijfers waren om in te leggen,’’ zo werd er door de familie gereageerd. 

Jos van den Ende, die zelf over fantastische humor beschikte, zou er smakelijk om hebben kunnen lachen.