Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Suyk

Steeds jonger aanmelden op favoriete basisschool: ‘Ouders komen aan met echo’

Westlandse ouders geven hun kinderen steeds vroeger op voor hun favoriete basisschool. ,,Ouders kloppen al bij ons aan na de eerste echo.”

Henry Koele, voorzitter van de Stichting Protestants Christelijk Primair Onderwijs Westland (PCPOW), constateert dat kinderen bij bepaalde scholen steeds jonger worden aangemeld. ,,We hebben helaas vier scholen die werken met wachtlijsten. In ’s-Gravenzande is nog maar één PCPOW-school die kleuters toe kan laten.” Niet alleen die school, de Prins Willem-Alexanderschool, heeft een leerlingenstop, maar ook bijvoorbeeld de Pieter van der Plasschool in Wateringen.

Ook de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs kampt met dit probleem. Woordvoerster Brigitta de Bruijn zegt dat het in bepaalde kernen stormloopt wat betreft aanmeldingen van kinderen en dat dat al op zeer jonge leeftijd gebeurt. De Joannesschool en De Regenboog in Naaldwijk zitten bijvoorbeeld vol. ,,Maar er zijn ook scholen waar wel ruimte is. De John F. Kennedyschool in ’s-Gravenzande heeft plek zat.”