Steunraadslid Herman Dekkers van LPF Westland.
Volledig scherm
Steunraadslid Herman Dekkers van LPF Westland. © Gemeente Westland

Steunraadslid Herman Dekkers (LPF) overleden

‘s-Gravenzander Herman Dekkers, steunraadslid van LPF Westland, is zondag plotseling overleden aan een hartstilstand. Dat heeft de fractie van de LPF vandaag bekendgemaakt. Hij is 68 jaar geworden. 

Dekkers, die in het dagelijks leven een autogarage bestierde in Hoek van Holland, laat een vrouw en kinderen achter. In de buurt van zijn bedrijf aan de Zekkenweg is hij gisteren ook gevonden.

,,Het was gisteren mooi weer, dus Herman ging een stukje fietsen op zijn racefiets”, zegt raadslid John Witkamp van LPF Westland. ,,Dat deed hij vaker. Hij kwam alleen maar niet thuis. Zijn vrouw raakte ongerust en had een paar ziekenhuizen gebeld of Herman misschien was aangereden. Uiteindelijk zijn ze samen met de politie gaan zoeken en zijn toen ook bij de zaak terechtgekomen. Daar vonden ze hem.”

Sportief

Gewoon pure pech, noemt Witkamp het overlijden van zijn gewaardeerde partijgenoot. ,,Er was verder niks aan de hand, hij was niet ziek. Herman was juist heel sportief. Nee, dit verwacht je écht niet.”

Herman Dekkers was een lid van het eerste uur bij LPF Westland, de huidige coalitiepartij die in 2004 het levenslicht zag. ,,Herman was heel trouw en loyaal en heeft ons ook geholpen in het bestuur”, vervolgt Witkamp. ,,Hij is meerdere periodes steunraadslid geweest en heeft mij ook een korte periode vervangen als raadslid toen ik ziek was.”

Vinger

Dekkers was lid van de raadcommissie ruimte en verzaakte nooit, weet Witkamp. ,,Hij was altijd aanwezig en als we als fractie ergens naartoe moesten, was Herman altijd één van de eersten die zijn vinger opstak. Een zeer betrokken mens en nooit te beroerd om iets te doen.”

Voor de Ride for the Roses, het landelijke evenement dat geld ophaalt in de strijd tegen kanker, is de ‘s-Gravenzander ook jarenlang heel actief geweest.

In samenwerking met indebuurt Westland