Volledig scherm
De Delftse fotograaf Fleur Halkema geeft uitleg bij een van haar stillevens aan voorzitter Koos Karssen van de Midden-Defland vereniging. © Rien Van Den Anker

Stillevens bekijken en smullen in de Dorpskerk

In de Schipluidense Dorpskerk is tot eind augustus elke zaterdagmiddag de fototentoonstelling Stillevens in Schipluiden te zien. Volgens organisator Flip van der Eijk van de stichting Arti Delflandiae komen op de expo kunst- en voedselmakers samen. ,,De tentoonstelling vertelt het verhaal van de voedselrijkdom in Midden-Delfland’’, zei hij tijdens de opening zaterdag.

Behalve dat er stillevens hangen van de Delftse fotograaf Fleur Halkema, met vooral beelden van voedsel uit Midden-Defland, is er ook een proeverij van lokale producten, afkomstig van onder meer kaas- en zuivelboerderij Van Winden, Delflandse Vleesmeesters, streekwinkel Farm I See en Boerderij Landlust.

De foto’s zijn gemaakt met een hedendaagse fotografietechniek, maar bij het maken van de beelden is gekozen voor de stillleven-traditie uit de Gouden Eeuw. Volgens de fotografe volgt zij met haar voorstellingen en wijze van belichting de Delftse en Hollandse Meesters uit die tijd.

De expo is tot en met 31 augustus te zien in de kerk en daarna in lunchroom Het Raadhuis.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Delft of Westland!

In samenwerking met indebuurt Westland