Volledig scherm
Het strand bij Slag Vlugtenburg © Remco Remlicht

Strand bij slag Vlugtenburg krijgt invalidentoilet

Het strand bij slag Vlugtenburg in ’s-Gravenzande krijgt een invalidentoilet. Dat schrijft wethouder Karin Zwinkels in een brief aan de gemeenteraad. Daarmee wordt het Westlandse strand toegankelijker voor mensen met een beperking. 

Het toilet wordt deze maand neergezet bij Vlugtenburg, zodat strandgangers er nog dit seizoen gebruik van kunnen maken. Vlakbij de strandopgang is ook strandpark Vlugtenburg, een huisjespark waar vakantieaccommodaties zijn voor mensen met een beperking. Ook is Stichting Avavieren daar actief, die vakanties en weekendjes organiseert voor gezinnen met kinderen met een beperking. 

Het invalidentoilet komt er naar aanleiding van vragen van de partij Westland Verstandig.  Die had gevraagd om onderzoek naar het plaatsen van toiletten voor mensen met een beperking. Het plaatsen kost eenmalig 25.000 euro, voor de aanschaf, het plaatsen en de aansluiting. 

De kosten voor de installatie (ruim 5000 euro) worden echter gedragen door verschillende ondernemers, zodat de totale kosten voor de gemeente uitkomen op 19.200 euro. Jaarlijks moet Westland nog 6000 euro opzij zetten voor water en elektra en het verplaatsen en opbergen tijdens de wintermaanden. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland