Volledig scherm
Foutparkeerders bij strandopgang Vlugtenburg © Politie Westland

Strandgangers parkeren op plekken voor hulpdiensten

Met het mooie weer van de afgelopen weken is het extra druk aan het strand, iets wat de politie Westland gisteren opmerkte tijdens een rondje langs strandopgang Vlugtenburg. Agenten zagen daar massaal fietsen, snorfietsen en bromfietsen geparkeerd staan op twee plekken die bedoeld zijn voor hulpdiensten. 

,,Deze parkeerplaatsen zijn niet voor niets zo dichtbij het strand gereserveerd voor de hulpdiensten'', zegt de politie in een bericht op Facebook. ,,Hierbij kunt u denken aan de reddingsbrigade, ambulance of de politie. Als deze parkeerplaatsen bezet zijn, moeten de hulpdiensten een andere plek zoeken waar zij hun voertuig kunnen plaatsen.'' De politie stelt dat de foutparkeerders het de hulpdiensten 'onnodig moeilijk' maakt en dat de hulpverlening voor mogelijke slachtoffers door hun parkeergedrag wordt vertraagd. 

In andere regio's is deze problematiek al langer aan de orde. Daar worden keiharde boetes uitgedeeld. Zo schreef de gemeente Nijmegen afgelopen week op één dag 63 boetes uit aan foutparkeerders rond een lokaal strand.

Politiebureau Westland

Parkeren op de strandopgang Vluchtenburg - Het weer van vandaag is niet echt strandweer, maar vanaf zondag wordt het weer een stuk zonniger. Houdt dan alvast rekening met onderstaande. Gisteren...