Volledig scherm
Ter illustratie © FotoMeulenhof

Tarieven waterschapslasten in Delfland gaan niet omhoog

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de tarieven van de waterschapslasten volgend jaar niet verhogen. Dat heeft het dagelijks bestuur van dijkgraaf en hoogheemraden bekendgemaakt.

Quote

Ik ben blij dat Delfland de ambities voor de toekomst aanpakt met een degelijke begroting die ook meerjarig sluitend is

De verenigde vergadering besluit op 21 november over de begroting en de tarieven voor volgend jaar. Delfland hanteert gelijkblijvende tarieven voor zuiverings- en watersysteemheffing. En het hoogheemraadschap streeft er ook naar om de schulden verder terug te dringen.

Zo is bijvoorbeeld het tarief voor een meerpersoonshuishouden met een eigen woning met een WOZ-waarde van 250.000 euro 463,79 euro. Delfland corrigeert met het tarief  de gemiddelde waardestijging van de WOZ-waarde van gebouwen. Voor huurders blijven de tarieven voor 2020 gelijk op 216,79. 

Waterkwaliteit niet op orde

,,Ik ben blij dat Delfland de ambities voor de toekomst aanpakt met een degelijke begroting die ook meerjarig sluitend is”, zegt hoogheemraad financiën Peter Ouwendijk. ,,En dat terwijl de lasten voor de bewoners en bedrijven gelijk blijven.”

In verband met ontwikkelingen als klimaatverandering, bodemdaling, zeespiegelstijging, de verstedelijking die toeneemt en de waterkwaliteit die nog niet op orde is, investeert Delfland de komende jaren in het opzetten van masterplannen voor zuiveringen.

Digitale oplossingen

Daarnaast komen er drie nieuwe gemalen bij en worden er zes gerenoveerd. De nieuwe gemalen komen in de Dorppolder, Commandeurspolder en de Klaas Engelbrechtpolder. De gemalen Poelpolder, De Zaaijer, Westland, Dorppolder, Nieuwland/Noordland en Vlietpolder worden vernieuwd. 

Daarnaast zet Delfland ook in op meer digitale oplossingen om de dienstverlening te verbeteren.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland