Volledig scherm
Tennisvereniging LTC Naaldwijk © Free

Tennispark krijgt er 46 parkeerplaatsen bij

Tennisvereniging LTC Naaldwijk krijgt er 46 parkeerplaatsen bij op sportpark De Hoge Bomen. Ook de sanering van asbest op het terrein moet binnenkort gaan beginnen, zodat het uitgebreide park eind maart toch open kan.

Als alles tenminste volgens plan verloopt. Want de uitbreiding van het Naaldwijkse tennispark heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. LTC wil uitbreiden met twee gravelbanen, een smashcourtbaan en twee padelbanen en heeft daarom ook tientallen nieuwe parkeerplaatsen nodig. De vereniging investeert ongeveer een miljoen euro in de banen en de gemeente zou de parkeerplaatsen voor haar rekening nemen. 

,,In december kregen we ineens te horen dat de gemeente toch geen parkeerplekken zou aanleggen”, zegt Henk Salome, de voorzitter van de tennisvereniging. ,,Daar zijn we erg van geschrokken en we konden meteen aan de bak. Maar uiteindelijk komen ze er toch. Dat kost wel weer veel tijd en energie en dat is jammer.”

Vervolgonderzoek

Wethouder Pieter Varekamp bekende woensdagavond tijdens de raadscommissie Economie, Financieel beleid en Organisatie dat de communicatie tussen de gemeente en LTC niet de schoonheidsprijs verdient. ,,Dat is vanuit onze kant niet goed gedaan, de communicatie is niet helemaal lekker gelopen en dat betreur ik. Er is de afgelopen dagen intensief contact geweest om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat het park op 31 maart open kan.”   

Volgens Salome komen er in totaal 46 parkeerplekken. Ruimte voor meer is er niet. ,,De gemeente heeft 1,5 ton beschikbaar gesteld voor de aanleg van de parkeerplaatsen en wat er verder nog moet gebeuren, zoals de aanrijroute en een stukje straatverlichting. Volgende week vrijdag hebben we weer een gesprek met de gemeente en dan hopen we hier een klap op te geven.”

Daarnaast moet er nog een lap grond gesaneerd worden omdat er asbest in zit.  Salome: ,,Voor de kerstdagen hebben we bureau Mol uit Wateringen een vervolgonderzoek laten doen en het valt mee met de hoeveelheid asbest. Er moet nu zo’n 400 kuub aarde met een lichte verontreiniging worden afgevoerd. Dat hopen we ook volgende week vrijdag met de gemeente af te stemmen, zodat we dit uit kunnen gaan voeren. Dan kunnen we door met de aanleg van de banen, want die ligt nu stil.”

Naast 46 parkeerplaatsen wordt er naast de entree ook een fietsenstalling aangelegd voor 200 fietsen, met cameratoezicht. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland