Terugblik: Een lach en 'n traan op Tourmalet

Het was één groot Westlands feest gisteren, op de top van de Tourmalet. Maar daar ging veel verdriet en emotie aan vooraf bij het monument van Team Westland, vlak onder de top.

Een lach en een traan liggen nergens zo dicht bij elkaar als op die ene woensdag in juni dat de Col du Tourmalet voor één dag Westlands grondgebied is. Die lach was er gisteren weer op de top, toen alle deelnemers werden binnengehaald. Die lach transformeerde in een waar volksfeest toen Ben Vermeer als laatste wielrenner binnen werd geloodst onder een haag van vlaggen door, vergezeld van dampende beats uit de speakers. Het was zijn vierde beklimming van de fameuze berg. Dat deed alleen Robin Don hem na.

  1. Westlandse ‘suikeroom’ hoort cel eisen na seks met minderjarig nichtje

    Westlandse ‘suikeroom’ hoort cel eisen na seks met minderja­rig nichtje

    Marc H. uit Honselersdijk was 37 jaar toen hij een seksuele relatie begon met het 14-jarige nichtje van zijn vrouw. Hij gaf het meisje geld, een laptop en andere geschenken in ruil voor zijn gerief. Het OM eiste vandaag 20 maanden onvoorwaardlijke gevangenisstraf tegen de ‘suikeroom’. Als de rechtbank een lagere straf zou opleggen, zou dat volgens de officier van justitie ‘een klap in het gezicht van de samenleving’ zijn.

In samenwerking met indebuurt Westland