Volledig scherm
Dirigent Gerard Breas wil The Crucifiction ten gehore brengen. © Thierry Schut

The Crucifiction is een mooie muzikale uitdaging voor topdirigent Gerard Breas

De Monsterse topdirigent Gerard Breas staat voor een geweldige muzikale uitdaging. Breas, bekend van de projectkoren die hij elk jaar weer van de grond weet te krijgen, wil op zondag 5 april, met solisten, een organist en een projectkoor The Crucifiction ten gehore brengen.

,,The Crucifiction is een geweldige compositie van John Stainer", legt Breas uit. ,,Hij schreef het stuk vanuit de Anglicaanse traditie in 1887 en hij beschrijft er het lijden van Christus in. Het werk is geschreven voor een vierstemmig koor, tenor, bas en orgel. De solisten heb ik inmiddels gevonden in tenor Albert van Ommen, bas/bariton Jaap van der Wel en de organist van de Lierse Domkerk, Wim Loef."

Breas, dirigent van de Westlandse koorvereniging Musica, is op zoek naar zangers en zangeressen die willen toetreden tot het projectkoor. ,,Het stuk bevat schitterende koralen en prachtige koorwerken. Het is écht een feest om die muziek uit te voeren en ik weet zeker dat deelnemers er met heel veel plezier aan gaan werken."

Repeteren

Voor het projectkoor zijn mensen nodig die de vier achtereenvolgende zaterdagen 14, 21, 28 maart en 4 april kunnen komen repeteren in zalencentrum 'het Centrum' in De Lier. Kosten voor deelname bedragen 100 euro en daarvoor krijgen ze naast de partituur elke zaterdag een goed verzorgde lunch. ,,Op zondag 5 april lopen we het hele stuk een keer door voordat we het 's avonds om 19.00 uur in de schitterende Domkerk ten gehore zullen brengen."

Deelnemers kunnen zich inschrijven door 100 euro over te maken op NL04RABO0160661374 t.n.v. W.K.V. Musica onder vermelding van e-mailadres en stemsoort.

In samenwerking met indebuurt Westland