Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie: René Barendse © Peter Franken

Thuiskweker Barendse wil ruiming wietplanten voorkomen tot hoger beroep dient

René Barendse, thuiskweker van medicinale wiet in Naaldwijk, stapt opnieuw naar de rechter. Morgen dient een kort geding bij de Haagse rechtbank. Hij eist dat hij tot en met het hoger beroep gewoon wiet mag blijven kweken in zijn huis. 

Barendse lijdt aan zenuwpijnen en heeft naar eigen zeggen alleen baat bij de medicinale wiet die hij zelf maakt. Al meerdere malen zijn de planten door politieagenten weggehaald, omdat het in Nederland verboden is om je eigen wiet te kweken. Vorig jaar heeft hij aangifte tegen zichzelf gedaan om zo bij de rechter te kunnen afdwingen dat hij legaal zijn eigen medicinale wiet mag telen.

De rechtbank vond niet bewezen dat Barendse zijn wietolie niet op een legale manier kan krijgen en oordeelde dat Barendse schuldig is aan illegale hennepteelt. De Naaldwijker ging in beroep, maar wil nu middels het kort geding afdwingen dat zijn planten niet worden geruimd, tot het hoger beroep dient. Eind mei werden de planten namelijk weer bij hem weggehaald. ,,Ik sta met mijn rug tegen de muur. Ik heb geen baat bij olie uit de apotheek, omdat die producten bij mij niet voldoende werken. Ook kan ik ze niet betalen, dan moet ik een bank gaan overvallen.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland