Volledig scherm
© Thinkstock

Toch spooktocht door Maasland tijdens Halloween

Trick or treat, skeletten en pompoenen: op zaterdag 3 november is er een Halloweentocht in Maasland. ‘Vanaf 19.00 uur staan de griezels gemoedelijk op wacht, maar vanaf 20.00 uur komen ze echt tot leven en laten ze heel Maasland beven’, schrijft ‘Het heksenhoofdkwartier’ op Facebook.

Extra ‘spannend’, gezien de dorpsvete die zich vorig jaar afspeelde. Tegenstanders – uit de hoek van de Magneet, een protestants-christelijke geloofsgemeenschap – vonden Halloween toen geen onschuldige verkleedpartij, maar een ‘feest van satan en zijn demonen’. ,,De bijbel zegt duidelijk: laat je niet in met demonische gedachten. Houd je niet bezig met dit soort duistere praktijken”, liet Ariane Kuijvenhoven, kerkelijk werker bij De Magneet, toen weten.

Voor Chantal Buijnink, een van de voortrekkers van Halloween in het dorp, bleef Halloween ‘een leuk, speels feest’. Zij gaf direct aan het feest het volgende jaar alsnog te willen vieren. ,,Noodgedwongen op een bescheiden manier, maar nog altijd liever een kleinschalige viering dan geen viering.” Beiden partijen willen dit jaar geen commentaar geven op de Halloweentocht. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!