Volledig scherm
Plastic bloemen op de balie van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk © CDA Westland

Tranen in de ogen bij CDA-leden door plastic bloemen op balie gemeentehuis

Een bosje plastic bloemen op de balie van het Westlandse gemeentehuis in Naaldwijk, dat kan écht niet in de grootste glastuinbouwgemeente van Nederland. De fractie van het CDA heeft het gemeentebestuur daarom om opheldering gevraagd.

Het bosje nepruikers is de coalitiepartij een doorn in het oog. ‘Op social media zagen wij een foto van een prachtige bos bloemen op de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Verdilaan’, aldus raadslid Cor van der Mark in schriftelijke vragen. ‘Toen wij de foto echter nog eens goed bekeken, sprongen ons de tranen in de ogen van schrik en verdriet.’

Restafval

Dat moet dus wel een vergissing zijn, stelt Van der Mark, die het gemeentebestuur heeft gevraagd of ze De Groene Schakel, die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het gemeentehuis, kan vragen om wekelijks voor een ‘Westlandse bloemenpracht’ te zorgen op de publieksbalie. Er kan dan meteen even gevraagd worden of er nog meer plastic bloemen staan in een van de twee gemeentehuizen, vervolgt Van der Mark. ‘Dan dienen die met gezwinde spoed bij het restafval te worden gedeponeerd en te worden vervangen door echte, verse exemplaren’, zo schrijft de Lierenaar.

Volgens het nieuwe afvalbeleid, dat dinsdag is vastgesteld door de gemeenteraad, moet plastic overigens niet bij het restafval, maar bij het pbd (plastic, blik en drinkpakken) worden weggegooid.  

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland