Volledig scherm
Grote treurwilg omgevallen © Thierry Schut

Treurwilg plots omgevallen in De Lier

Het is een somber gezicht. Een grote treurwilg aan de Van Rheedesingel in De Lier is omgevallen. De boom is vanaf de stam gebroken en vormt een brug over het water. 

Groep drie van basisschool De Vlieten kwam vanmorgen toevallig langs de boom. Juf Lisa zag direct een leermoment voor haar groep. ,,Toevallig is het thema deze week de boom”, zegt de juf. De klas heeft de boom goed kunnen inspecteren en gelijk weer iets nieuws geleerd. 

Hoe het kan dat de boom plots is omgevallen, is nog onduidelijk. Volgens omwonende Anita Bakker is de boom gescheurd, gedraaid en zo in het water beland.  De Lierse werd er om kwart over 5 wakker van. ,,Ik hoorde een geluid dat ik niet kon plaatsen", blikt ze terug. ,,Er glijdt een dakpan van het dak, dacht ik eerst. Het geluid was niet heel erg hard en omdat ik verder niks meer hoorde, ben ik weer in slaap gevallen. Pas toen ik ’s ochtends de gordijnen opentrok, werd alles duidelijk.”

Toen zag ze de kolossale boom in het water liggen. ,,Dat was wel even schrikken”, bekent Bakker. ,,Het is een hele grote boom en hij staat er ook al een tijd. Misschien wel sinds begin jaren ‘70, toen de huizen hier gebouwd zijn. Het was echt wel een icoon, maar hij stond al lelijk scheef, dus we vroegen ons al af hoe lang het nog goed zou gaan. Gelukkig is ‘ie mooi gevallen en is er niemand gewond geraakt. Als de boom recht naar de Anjer was gevallen, dan had ‘ie ook wel auto's geraakt, want hij is bijzonder hoog.”  

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland