Volledig scherm
Het oude schoolgebouw van ISW aan de Madeweg, Monster. © AD

Twaalf flexwoningen in pand ISW aan Madeweg

Twaalf lokalen van de oude ISW-school aan de Madeweg in Monster worden omgebouwd tot zogenoemde flexwoningen voor mensen die met spoed een huis zoeken. Volgens wonenwethouder Ben van der Stee (LPF) staat de school er nog wel een tijdje, omdat de gymzaal nog wordt gebruikt. ,,Het schoolgebouw gaat pas weg als er een nieuwe school in Monster-noord gebouwd kan worden", aldus de wethouder.

Aan de Rijssenburgerweg en in de Gantelhof in Poeldijk zijn in de eerste helft van dit jaar ook tien woningen bestempeld tot flexwoningen en twee tot pauzewoning. Laatstgenoemde huizen zijn al gemeubileerd, zodat mensen er meteen in kunnen als dat nodig is. ,,In Honselersdijk hebben we een groot gezin kunnen huisvesten in een woning die in het bezit is van de gemeente en met een huis in De Lier hebben we ook mensen kunnen helpen met een pauzewoning'', reageert Van der Stee op kritiek van raadslid André van den Berg van GemeenteBelang Westland, dat het college de afgelopen maanden niks heeft gedaan als het gaat om flexwoningen.

Flexwonen

Of er 150 tijdelijke woningen kunnen komen op een braakliggend terrein aan de Oostduinlaan in 's-Gravenzande wordt volgens Van der Stee momenteel nog bekeken. Onder meer voor dit project is per 1 oktober een projectleider flexwonen bij de gemeente begonnen.

Het is de bedoeling dat mensen maximaal twee jaar in een flexwoning zitten en daarna doorstromen naar de reguliere woningmarkt.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland