Volledig scherm
De bestuurder werd na het ongeval aangehouden. © District8

Twee aanhoudingen in Westland voor rijden onder invloed, een bestuurder naar ziekenhuis

Een automobilist, die vermoedelijk had gedronken, is afgelopen nacht op de Kijckerweg in De Lier van de weg geraakt. Bij aankomst van de politie sloeg de man op de vlucht en belaagde daarbij de aanwezige agenten. 

Hij probeerde tijdens zijn ontsnappingspoging onder meer zijn voorruit er uit te trappen. Ondanks het verzet wist de politie de bestuurder aan te houden. Maar omdat de man gewond was geraakt bij het ongeval, moest hij eerst worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Cocaïne

De man was overigens niet de enige bestuurder die afgelopen nacht werd aangehouden door de politie voor rijden onder invloed. Op de Molenbroeklaan in Honselersdijk is een man met zijn auto op een bouwcontainer gereden. Omwonenden hoorden rond 05.20 uur een harde klap. Toen een van de bewoners ging kijken wat er aan de hand was, trof hij een auto bovenop de vuilcontainer aan.

De brandweer rukte uit omdat er mogelijk sprake was van beknelling. Dit bleek niet het geval. De bestuurder kon zelf uit de auto stappen. Hij is onderzocht door ambulancepersoneel, maar is niet naar het ziekenhuis overgebracht. Wel moest de man mee naar het politiebureau. Hij testte namelijk positief op alcohol en cocaïne en is  aangehouden.

Volledig scherm
De man werd na het incident aangehouden door de politie. © District8

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland