Volledig scherm
De politie was gisteren in de Margietstraat in 's-Gravenzande aanwezig in verband met het steekincident. © Regio15

Twee meisjes (13 en 14) en een 16-jarige jongen aangehouden voor steekpartij Oranjepark

Twee meisjes van 13 en 14 jaar uit ’s-Gravenzande zijn gisteravond, samen met een 16-jarige jongen uit Honselersdijk, aangehouden als verdachten van de steekpartij in het Oranjepark in ’s-Gravenzande. Een jongen van 16 jaar raakte gewond. 

De jongen werd gisteravond rond 19.30 uur neergestoken in het Oranjepark. Hij is met zijn verwondingen gaan lopen richting de Prinses Margrietstraat. Vanaf daar het is hij naar ziekenhuis gebracht. 

Na de melding konden agenten direct al een 16-jarige verdachte aanhouden. ,,Later op de avond zijn nog twee verdachten aangehouden.” Op dit moment zitten alle verdachten vast; zij worden gehoord. ,,Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.”

De recherche doet onderzoek naar de steekpartij en roept getuigen op zich te melden.

Toename steekincidenten

De politie geeft aan een toename te zien in het aantal ernstige incidenten met een steekwapen waar minderjarigen bij betrokken zijn. ,,Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Ieder steekincident is er één teveel.” De agenten proberen er alles aan te doen om dit terug te dringen. ,,Onze wijkagenten en jeugdagenten zijn alert en staan, waar mogelijk, in contact met jongeren.”

In samenwerking met indebuurt Westland