Volledig scherm
Edwin Jansen (midden) vorig jaar tussen de Girls Empowerment Foundation © Archief

Tweeëntachtig Westlanders vertrekken naar Kenia om geld op te halen voor ontwikkelingsproject

Tweeëntachtig Westlanders vertrekken aanstaande donderdag naar Kenia. Zij zullen hier deelnemen aan de GEF Kenya Classic, een zevendaagse fietstocht door Tanzania en Kenia, georganiseerd door de stichting Girls Empowerment Foundation. Ze fietsen om geld op te halen voor diezelfde stichting.

De afgelopen maanden stond het leven van de deelnemers in het teken van trainen. Elk onverharde weg in en rondom het Westland werd gezien. ,,Toch is het niet met elkaar te vergelijken”, vertelt organisator en bestuurslid Edwin Jansen. ,,Het wordt hoe dan ook afzien.”

Zelf heeft hij de tocht ook twee keer gefietst. ,,Al is het met een goede basisconditie te doen. Het ‘waarom ben ik hieraan begonnen’-momentje is onontkoombaar”, lacht hij. ,,Toch wordt het dé reis van hun leven. Een die over de flanken van de Kilimanjaro, dwars door nationaal park Tsavo West en langs kilometerslange rijstvelden gaat.”

Jansen vertelt dat er al een enorm bedrag is opgehaald. ,,Toen ik de stichting begon keek ik met een schuin oog, haast met een klein beetje jaloezie, naar Team Westland. Inmiddels is daar geen sprake meer van. Westlanders helpen waar dat nodig is. Ook in het buitenland.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland