De regenbooglelies van Marc Noordam zijn gigantisch populair.
Volledig scherm
De regenbooglelies van Marc Noordam zijn gigantisch populair. © Marc Noordam

Uit nood geboren, maar razend populair: regenbooglelies vliegen het stalletje uit

Ze zijn uit nood geboren, maar razend populair. De regenbooglelies van Marc Noordam gaan als warme broodjes over de toonbank bij de stalletjes langs de weg. 

De regenbooglelies zijn geverfde lelies die Noordam normaal aan supermarkten in Duitsland en Engeland verkoopt. ,,We laten ze verven bij G. de Koning op het veilingterrein in Honselersdijk. Zij zetten ze in een laagje kleurstof en de bloem zuigt als het ware alle kleurstof op. Dus ook zodra de lelies opengaan, is de bloem aan de binnenkant die kleur.”

Maar toen door de coronacrisis grote partijen met lelies werden afbesteld, zat Noordam met grote aantallen roze, gele, oranje, blauwe en paarse lelies. ,,Normaal bossen we ze per kleur. Maar we dachten: ‘Weet je, dit zijn alle kleuren van de regenboog, we doen ze bij elkaar in een bos en zetten ze in het stalletje. In de hoop dat we er nog een paar konden slijten.”

Kostprijs

De verwachtingen van de tuinder werden overtroffen. De regenbooglelies bleken niet aan te slepen. ,,Mensen wilden soms wel twintig bossen in één keer meenemen. We verkochten ze voor 2,50 euro per bos, omdat we ze anders weg moesten gooien. Dat is ver onder de kostprijs. Maar nu is de vraag zo hoog dat we de prijs naar 5 euro doen, dat is de kostprijs. Super gaaf dat dit zo goed loopt. De markt is nu natuurlijk niet zo gezellig, maar hier zijn we gewoon druk mee.”

De regenbooglelies van Marc Noordam gaan heel hard.
Volledig scherm
De regenbooglelies van Marc Noordam gaan heel hard. © Marc Noordam

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Westland