Rene Manders
Volledig scherm
© Rene Manders

Uitbuiting van arbeidsmigranten ligt op de loer

De gemeente Westland heeft te weinig oog voor misstanden met arbeidsmigranten als Polen en Roemenen. Die conclusie komt naar voren uit het rapport ‘Verkenning arbeidsuitbuiting’.

 1. ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’
  PREMIUM
  Mijn Allessie

  ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’

  Als kind vond Maarten van Buuren (44) de Saab 96 van zijn moeder spuuglelijk. Daar dacht zij héél anders over. De mosgroene maar aftakelende Zweed was haar favoriet en mocht nooit meer weg. In een loods van de familie stond-ie zeker vijfentwintig jaar weg te kwijnen. Totdat ze bijna 70 werd en haar zoon een origineel cadeau bedacht. Wij spraken hem voor de rubriek Mijn Allessie.
 2. Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’
  PREMIUM

  Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’

  Wie een dode ekster of merel vindt moet hem niet oppakken. Daarvoor waarschuwen experts. Met vogelgriep besmette vogellijkjes zijn de motor van een stille pandemie die al duizenden dieren het leven heeft gekost. Maar wie ruimt de geïnfecteerde kadavers dan wel op? D66 wil duidelijkheid van demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. ,,Provincies en gemeenten moeten weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Anders dreigt er een ramp.”
 3. Gewraakt wooncomplex voor arbeidsmigranten stap dichterbij: ‘Dit aantal is veel te groot voor deze plek’
  PREMIUM

  Gewraakt wooncom­plex voor arbeidsmi­gran­ten stap dichterbij: ‘Dit aantal is veel te groot voor deze plek’

  De gemeente Westland gaat vermoedelijk nog deze maand definitief instemmen met de vestiging van een grootschalig wooncomplex voor arbeidsmigranten op de hoek van de Maasdijk en de Zijdijk in ’s-Gravenzande. Dat kondigde wethouder Albert Abee (Economische Zaken, Arbeidsmigratie) maandag aan tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden. De plannen worden op detailniveau mogelijk nog aangepast.

In samenwerking met indebuurt Westland