Vakantie begint bij stalling: 1.400 sleurhutten klaargestoomd voor de reis

VideoSleurhutten, klapkarren en tenttrailers, ze staan allemaal te wachten op hun eigenaren bij Van Vliet in Wateringen. Gelukkig is de vakantie in zicht.

Hoe geëmancipeerd we tegenwoordig als vrouwen menen te zijn, het ophalen van de caravan of vouwwagen is toch een mannenklus. Zo blijkt althans op deze woensdagochtend bij Van Vliet Caravans in Wateringen. Het is een komen en gaan van - dus vooral - mannen die hun sleurhut komen ophalen uit de stalling omdat de vakantie bijna begint. Irene uit Den Haag is de uitzondering op de regel. Zij komt de sleutel van haar caravan brengen zodat hij klaargezet kan worden voor later in de week. Vrijdag en zaterdag is het namelijk écht spitsuur bij Van Vliet.

,,De reis gaat naar Scandinavië", vertelt de Haagse die nog twee dagen moet lesgeven op een basisschool en daarna met vervroegd pensioen gaat. ,,We houden van de rust en de ruimte. Reserveren van tevoren doen we niet, dat vinden we stom. En dat zakje aardappelen? Ja, dat gaat wel mee. Alleen voor de eerste dagen hoor, dan reizen we en wil ik geen boodschappen doen. O ja, en de hagelslag wordt ingepakt, die hebben ze daar niet."