Volledig scherm
© Annina Romita

Valentijnsdag voor Westlanders 'lastminute ding'

Of Westlanders dit jaar Valentijnsdag aangrijpen om de liefde te vieren, weten winkeliers pas vaak op het laatste moment. De dag van de liefde is vooral een ‘lastminute ding’, merken ook Westlandse retailers.

Quote

Elk jaar weer komen klanten net voor sluitings­tijd nog even binnenlo­pen

Banketbakker

Speciaal voor Valentijnsdag sieren rode harten van melk, puur of witte chocolade de vitrines van chocolaterie Le Cacao in Wateringen. Op de chocolaharten pronken teksten als ‘Je bent de liefste’ en ‘ik hou van je’. Die teksten bedenkt patissier Mike Pottuyt (32) zelf: ,,Dat zoetsappige, dat hoort er met Valentijnsdag wel bij.’’

Of de harten een succes worden, is nog even afwachten. Een geplande Valentijnsworkshop een dag voor Valentijnsdag moest de banketbakker afzeggen bij gebrek aan voldoende animo. ,,Het is anders dan met Sinterklaas. Voor veel mensen is het toch een last minute ding. Elk jaar weer komen klanten net voor sluitingstijd nog even binnenlopen.’’

Het zijn vooral winkeliers die op het laatste moment aan de bak moeten. Theetuin De Bongaard uit De Lier zit daarentegen al aardig vol op de dag van de liefde. Op de verloting van een liefdestheepakket kreeg het cafe veel reacties. ,,We mogen zeker niet klagen’’, reageren de ondernemers.

Ook op een Facebookpost voor een gratis Valentijnsmenu bij Eefcafe de Witte uit De Lier en ‘s-Gravenzande reageerde tientallen mensen. ,,We zien dat mensen er erg mee bezig zijn’’, laten ondernemers in een reactie weten.