Van Kim (15) mag het Westlands nooit verloren gaan

VIDEODe 15-jarige Kim van Niekerk is bang dat het ‘Westlands’ uitsterft. Ze doet er álles aan om dat tegen te gaan. ,,Jongens, we hebben echt wat te verliezen.”

Quote

Hun vocabulai­re reikt niet verder dan ‘helemaal goud’ en ‘plukkie al’

Kim van Niekerk

Dat de meeste Hagenaars bij effe un luchie zettuh waarschijnlijk denken aan een scheet laten, is tot daar aan toe. Maar dat rasechte Westlanders het op deze manier ‘vertalen’, is toch wel heel teleurstellend. Althans, dat vindt Kim van Niekerk. ,,Daaraan merk je echt dat ‘Westlands’ te weinig wordt gesproken.” Ze pakt haar woordenboek Westlands erbij en leest de officiële betekenis voor. ,,Een raampje open zetten, dan weet je dat ook weer.”

Het zijn vooral haar leeftijdsgenoten die het ‘taaltje’ de rug hebben toegekeerd. ,,Hun vocabulaire reikt niet verder dan ‘helemaal goud’ en ‘plukkie al’. Verder klinkt alles heel beschaafd.” Kim beaamt dat dit voor de oude garde niet opgaat, maar uit direct haar zorgen. ,,Als deze straks het loodje legt, dreigt het Westlands uit te sterven. En dat zou vreselijk zonde zijn.”

  1. Westlandse ‘suikeroom’ hoort cel eisen na seks met minderjarig nichtje

    Westlandse ‘suikeroom’ hoort cel eisen na seks met minderja­rig nichtje

    Marc H. uit Honselersdijk was 37 jaar toen hij een seksuele relatie begon met het 14-jarige nichtje van zijn vrouw. Hij gaf het meisje geld, een laptop en andere geschenken in ruil voor zijn gerief. Het OM eiste vandaag 20 maanden onvoorwaardlijke gevangenisstraf tegen de ‘suikeroom’. Als de rechtbank een lagere straf zou opleggen, zou dat volgens de officier van justitie ‘een klap in het gezicht van de samenleving’ zijn.

In samenwerking met indebuurt Westland