Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige verzorgingstehuis Pijletuinenhof. © AD

Van mij mag de sloopkogel erdoorheen

ColumnWe mopperen wel eens, maar het grootste deel van het volk heeft voorlopig niets te klagen. Immers, in welk land kun je proberen een speechende burgemeester een blik bier voor haar hoofd te gooien en in welk land kom je weg met veertig uur koffie schenken in een bejaardentehuis als je iemand bijna succesvol naar het leven hebt gestaan? Dat kan alleen in Holland.

Volledig scherm
Alphons de Wit. © Thierry Schut

Zitten er dan helemaal geen haken en ogen aan de BV Nederland? Tuurlijk wel. Eén ervan is de regelgeving, waar je soms helemaal niets van snapt en die er in veel gevallen ook voor zorgt dat onwenselijke situaties langer voortduren dan noodzakelijk. Dat we in Westland behoefte hebben aan veel woonruimte, voor alle groepen in de samenleving, is niks nieuws. De ruimte ligt niet voor het oprapen, maar nu is er dan toch, keurig tegen het centrum van Naaldwijk, een locatie gevonden; de voormalige Pijletuinenhof. 

Het gebouw staat al heel lang leeg want drie, vier jaar geleden zijn de laatste kreunende oudjes er uit vertrokken. Drie jaar lang is er over gesteggeld. Drie jaar geleden al werd een bedrijf van de grond getrokken dat de inrichting van het Pijletuinengebied ter hand zou gaan nemen. Ik vind drie jaar best een lange tijd om op het idee te komen voor 70 appartementen, maar het zij de bouwers vergeven, ze komen immers om in het werk. Maar er is een akkoord en wat mij betreft mag morgen de sloopkogel door het oude gebouw en kunnen we beginnen met de bouw van levensloopbestendige appartementen met een half verdiepte parkeerkelder. 

In samenwerking met indebuurt Westland