Het Varend Corso doet dit jaar voor het eerst Den Haag aan.
Volledig scherm
Het Varend Corso doet dit jaar voor het eerst Den Haag aan. © Frank de Roo

Varend Corso via Pletterijkade en Bierkade naar de Haagse Elektriciteitsfabriek

Het Varend Corso reikt dit jaar tot in het Energiekwartier in Den Haag, zo blijkt uit de officiële route die vandaag is gepubliceerd. De jaarlijkse rondvaart die van 2 tot en met 5 juli plaatsvindt, doet dit jaar voor het eerst de hofstad aan. 

Op zaterdag, de derde dag van het evenement, wordt er in Delft gestart en via het centrum van Den Haag en Rijswijk naar Wateringen gevaren. De boten varen via Rijswijk en Voorburg de hofstad binnen. Vanuit de Binckhorst wordt er via de Bontekoekade, de Pletterijkade en de Bierkade naar de Zuidwal gevaren. Vanaf het Buitenom varen de boten langs ziekenhuis Westeinde naar de Elektriciteitsfabriek. Daar keren ze en varen ze vanaf Het Haantje in Rijswijk naar Wateringen. Daar wordt een dag later de traditionele Westlanddag gehouden. 

Afwezig

In tegenstelling tot eerdere berichten doet het Varend Corso ook Vlaardingen aan. Die stad was eerder nog afwezig in het programma omdat de organisatie van het evenement het niet eens kon worden met de gemeente. Het door de organisatie gewenste bedrag en de toegekende subsidie lagen toen te ver uit elkaar. Daardoor werd Vlaardingen niet in het programma opgenomen en Maassluis als eindpunt gehanteerd. Om dat gat te overbruggen, hebben een aantal Vlaardingse ondernemers bijgesprongen. 

De gemeente Den Haag besloot vorige week toch een bijdrage van 25.000 euro aan het jaarlijkse evenement te leveren, terwijl de organisatie van het Corso volgens een Haagse ingewijden om 200.000 euro had gevraagd. 

De route van het Varend Corso loopt dit jaar tot in het centrum van Den Haag.
Volledig scherm
De route van het Varend Corso loopt dit jaar tot in het centrum van Den Haag. © Google Maps/Varend Corso

In samenwerking met indebuurt Westland