Volledig scherm
Bestuurders worden gecontroleerd op alcohol tijdens een grote verkeerscontrole in Naaldwijk © District8

Veel bekeuringen bij grote verkeersactie in Naaldwijk, belastingdienst int 11.000 euro

Bij een grote verkeersactie op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk zijn vrijdag zo’n tweehonderd auto’s aan een grondige inspectie onderworpen en daarbij zijn 45 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer gladde banden, kapotte verlichting en rijden zonder rijbewijs. 

Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Naast voertuigen werd er vrijdag nog veel meer gecontroleerd. De grote verkeerscontrole werd georganiseerd door het bureau Westland, in samenwerking met collega’s van Team Vrijwilligers en Team Verkeer, de RDW en de Belastingdienst. 

Ongeveer 550 bestuurders moesten blazen. Eén van hen had te veel alcohol gedronken en kreeg een proces-verbaal. Naast de tweehonderd personenauto’s die gecheckt werden, zijn er ook ongeveer twintig vrachtwagens gecontroleerd. Daar vloeiden vier beschikkingen en een proces-verbaal uit voort. 

Daarnaast moesten circa zestig brom- en snorfietsers hun tweewieler laten bekijken en daarbij werden 24 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor de snelheid, de verlichting en het rijden zonder rijbewijs. 

Twaalf voertuigen

De belastingdienst stond er ook niet voor niks, want die inde vrijdag in Naaldwijk ruim 11.000 euro en nam bovendien twaalf voertuigen in beslag. 

Verder werden er nog twee personen aangehouden voor de Wet op de identificatieplicht. Zij moesten mee naar het politiebureau en kregen daar een proces-verbaal uitgereikt. 

Een jaar geleden werd er bij Coldenhove in Maasland ook al eens een grote verkeerscontrole gehouden, op initiatief van de wijkagenten van Wateringen-Kwintsheul, Maasdijk en Hoek van Holland. Er bleek toen veel mis te zijn bij vooral vrachtwagens. Boetes liepen toen op tot soms duizenden euro’s. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland